Årets hembygdsdag

Den 5 augusti var det dags för hembygdsföreningens årliga hembygdsdag. Det var planerat att visa hur tjärbränning går till, men på grund av torkan och det rådande eldningsförbudet så får det skjutas upp till ett annat tillfälle.

Efter att Roger Davidsson, ordförande, hälsat välkommen så berättade Maja Söderberg om verksamheten inom Nybrukarna, ett andelsjordbruk som varje vecka nu levererar grönsaker till ett stort antal delägare. Vi gick också ut och tittade på odlingarna som finns strax utanför.

Efter kaffet var det så dags att titta på bilder från förr - något som alltid uppskattas. Roger hade ställt samman ett bildspel som visade vardag och fest, arbete och skola och mycket annat, många bilder tagna av Ingemar Bjersing, som under flera år dokumenterat livet i Tolg.

loading...

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter